امروزه هنر طراحی سایت عاقمندان زیادی را به خود جذب کرده است و با بالا رفتن تعداد متقاضی منابع آموزشی نیز گسترده تر و متنوع تر شده اند.در دهه اخیر نیز به دلیل اینترنتی شدن کسب و کارها نیاز افراد جهت پرزنت کردن شغل خود در فضاهای مجازی روز به روز در حال افزایش است،به همین نسبت بازار کار این حرفه نیز مدام در حال رونق یافتن است.

مقالات و آموزش های گوناگونی به صورت رایگان و یا با پرداخت هزینه در سطح اینترنت موجود است که شما میتوانید از آنها بهره ببرید،اما یک مسئله همیشه برای افرادی که در نقطه 0 یادگیری هستند گنگ بوده،آن هم پاسخ این سوالات بزرگ و مهم است که “طراحی سایت از کجا شروع کنیم” ، “مراحل یادگیری طراحی سایت چیست” و “چطور باید در این مسیر قدم بگذاریم” .خیالتان راحت…به تمامی سوالاتتان پاسخ داده میشود.

در واقع هدف ما این است که در این مقاله این است که نقشه راه را به شما نشان دهیم چونکه دغدغه اصلی کسانی که می‌خواهند طراحی سایت را شروع کنند نداشتن نقشه راه و ندانستن مسیر است و شما در پایان این مقاله با مسیر طراحی سایت آشنا شده و می توانید آموزش های خود را شروع کنید.

ما قرار است در این مقاله به شما کمک می کنیم تا مسیر خود را در این راه پیدا کنید، به شما نشان می دهیم از کجا شروع کنید و برای یادگیری طراحی و یک طراح موفق به چه چیز نیاز خواهید داشت. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا به در روشن تر کردن مسیر طراحی سایت به شما کمک کنیم.

چرا طراح سایت شویم؟

درک اینکه امروزه بیشتر فعالیت های روزانه از طریق اینترنت و وب سایت ها انجام می گیرد بر هیچ کس پوشیده نیست،زیرا امروزه تمامی انسان ها چه برای رفع نیازشان و چه به هدف سرگرمی و گذراندن وقت ملزم به استفاده از اینترنت و وب سایت ها هستند.همچنین یادگیری طراحی سایت منافع دیگری نیز دارد.امروزه طراحی سایت یکی از پردرآمد ترین شغل های حال حاضر در دنیا است و همانطور که می دانید تکنولوژی روز به روز در حال گسترش است و صاحبان کسب و کار نیز اگر کار خود را در این زمینه گسترش ندهند به زودی از غافله عقب خواهند ماند و با شکست مواجه میشوند.

اگر کسی صاحب یک فروشگاه ساده است، بهتر است دیر یا زود به فکر ارائه خدمات غیرحضوری و آنلاین برای فروشگاه خود باشد چرا که امروزه افراد تمایل کمتری به مراجعه حضوری دارند. برای مثال تاکسی سرویس ها را در نظر بگیرید، با ورودنرم افزارهای آنلاینی چون اسنپ و دیگر تاکسی سرویس های اینترنتی با کاهش درآمد چشمگیری مواجه شده اند، چرا که شما در هر مکانی و در هر زمانی می توانید از خدمات آنها بهره مند شوید.صاحبان مشاغل و هر شخصی که هدفی برای پیشرفت دارد به خوبی به این مسئله آگاه است که برای رشد و موفقیت بیشتر نیازمند ورود به عرصه تجارت الکترونیک است، اینجاست که این بهترین فرصت شغلی برای شماست. البته که بسیاری از اشخاص به هدف ایجاد یک سایت یا فروشگاه اینترنتی سعی در یادگیری طراحی سایت و آموزش این مهارت دارند که به هیچ وجه توصیه نمی شود.

طراحی سایت کار اسانی ست و همه میتوانند یک طراح سایت موفق شوند؟

ابتدا به سوال دوم میپردازیم،جواب این سوال هم بله هست و هم خیر!

مشخصا هرکس میتواند در این زمینه دانش و مهارت کسب کند و مشغول به کار شود منتهی، در نظر داشته باشید که تنها یادگیری در طراحی یک سایت خوب کارامد نیست.لازمه یک طراحی خوب و تبدیل شدن به یک طراح موفق، ترکیب مهارت های گوناگون است، شما برای موفقیت در مسیر طراحی سایت نیازمند دانش فنی، مهارت های اجتماعی، نگرش مثبت،تلاش و پشتکار زیاد هستید.

همچنین یکی از مهمترین استعداد هایی که یک طراح سایت باید از آن بهره مند باشد ایده پردازی قوی و مفید است.گرچه ناگفته نماند که اولین قدم در طراحی سایت داشتن علاقه است.اگر علاقه ای در کار نباشد اشتیاق و پشتکاری در یادگیری و انجام کار وجود نخواهد داشت…خصوصا حیطه طراحی سایت که باید مدام اطلاعات و دانسته هایتان را بروز کنید و بدنبال دیدن و الگو گرفتن و یادگیری باشید.اما در این میان اشخاصی هستند که تنها دلیل وروشان به این حرفه درامد آن است،می پندارند که این کار بسی آسان است و بدون آنکه سخت باشد و کار خاصی انجام دهند دستمزد های آنچنانی عاید شان میشود،در کنار این اشخاص عده دیگری نیز هستند که چون نمی خواهند برای سایت خود هزینه کنند و طراحیش را بدست یک طراح کاربلد بسپارند،تصمیم می گیرند خود طراحی سایت را بیاموزند و حتی شده ماه ها در جستجوی آموزش های مختلف برای یادگیری طراحی سایت و کدنویسی هستند.منتهی این اشخاص از سختی ها و چالش های مسیر اطلاعی ندارند و خیال می کنند که تنها با مشاهده یک دوره آموزشی استاد میشوند.بگذارید کمی از سختی کار برایتان بگویم تا بهتر متوجه شوید.

طراحی سایت فقط در کدنویسی خلاصه نمی شود، شما نیاز دارید که تجربه کافی و مهارت های مختلف برای ایجاد یک وب سایت پایدار را بدست آورید. هنگامی که شما فقط به هدف ایجاد یک وب سایت پا به عرصه طراحی می گذارید بدون شک از کلیات دوری کرده و تنها بدنبال موارد مورد نیاز در طراحی سایت خود هستید در صورتی که شما برای طراحی سایت مناسب باید اطلاعات زیادی داشته باشید.عموما یک وب سایتی که توسط یک فرد تازه کار راه اندازی شده،همیشه با مشکلات جدی امنیتی و ظاهری مواجه بوده و از سرعت پایین تری برخوردار است. فرد به جای ایده پردازی صحیح،سعی در کپی کردن طراحی وب سایت های مشابه دارد. یک مثال بارز در این خصوص، وجود وب سایت هایی کاملا مشابه با وب سایت دیجی کالا از لحاظ ظاهری است.

شخص به هدف ایجاد یک سایت یا فروشگاه اینترنتی به دنبال آموزش هاییست تا از برخی موارد ظاهری در سایر وب سایت های مشابه کپی برداری کند، آموزشی که هیچ گاه کامل نخواهد بود، زیرا همیشه برای اجرای هر خط کد یک پیش نیاز لازم است. در نتیجه با توجه به کافی نبودن اطلاعات و به وجود آمدن برخی مشکلات در آینده، اغلب این پروژه در مدت زمان کم متوقف خواهد شد و شخص فقط وقت خود را تلف کرده است.

البته که آشنایی با اصول پایه طراحی به هدف اعمال تغییرات جزئی در یک وب سایت مفید است، و مدیریت سایت را برای شما آسان تر می کند اما اگر به پروژه خود اهمیت می دهید، شروع یادگیری به هدف ایجاد یک پروژه کامل اصلا منطقی نبوده و و هیچگاه نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. شما هیچ گاه نمی توانید خود را با شخصی که تخصص چندین ساله در این عرصه دارد مقایسه کنید، مسلما کیفیت خروجی نیز قابل مقایسه نخواهد بود.

از سوی دیگر هنگامی که یک فرد متخصص و با تجربه، وظیفه طراحی سایت شما را دارد، سایت شما از لحاظ ظاهری، امنیت، سرعت و سئو در جایگاه بسیار مناسب تری قرار خواهد داشت و احتمال موفقیت کسب و کار شما بسیار بیشتر خواهد شد. در نتیجه سعی کنید فقط با اصول اولیه آشنایی داشته باشید اما انجام پروژه را به عهده یک فرد متخصص بگذارید تا نتیجه مطلوبی دریافت کنید.

برای طراح سایت شدن از کجا شروع کنیم؟

اگر شما قصد دارید یک طراح وب موفق شوید به تسلط به مهارت های مختلفی نیازمندید، هر وبسایتی شامل دو بخش است، یک بخش اجرای دستورات مختلف سمت سرور است و یک بخش نمایش اطلاعات و نتیجه دستورات به کاربران، که به طور کلی می توان گفت هر وب سایت به دو بخش گرافیکی و سمت سرور تقسیم می شود.

از کجا شروع کنم؟

مشکلی در پاسخ به این سوال وجود دارد اشتباه بین اصطلاح طراح سایت و برنامه نویس وب‌سایت است. طراح سایت بیشتر نقش طراحی‌های گرافیکی سایت را برعهده دارد اما توسعه دهنده‌ی سایت بیشتر به کدنویسی می پردازد. پس ابتدا باید انتخاب کنید، که میخواهید خود عهده دار بخش گرافیک باشید یا خیر؟ اگر قصد دارید تمام امور به عهده شما باشد ابتدا به دنبال یادگیری نحوه کار با نرم افزار های گرافیکی باشید، مسلما در ابتدای راه نیاز به تسلط کامل نیست و میتوانید با همکاری با یک شخص متخصص گرافیک فقط روی پیاده سازی طرح گرافیکی تمرکز داشته باشید.

گرافیک

بخش گرافیکی هر وبسایت خود به دو بخش تقسیم می شود، اگر می خواهید حرفه ای عمل کنید، پس باید از همین ابتدا به دنبال کار گروهی باشید. هر وب سایتی از یک جلوه ظاهری برخوردار است که بسته به سلیقه کارفرما و یا نوع کار متفاوت است. سایت های مختلفی که با ظواهر مختلف و متنوع مشاهده می کنید، حاصل سال ها تجربه و تجزیه و تحلیل است.

شما باید ایده پرداز باشید، و برای هر وب سایت یک ایده جدید داشته باشید فراموش نکنید که ابتدا باید نوع ظاهر وب سایت مشخص باشید سپس نوبت به پیاده سازی و اجرای آن می رسد. در این بین شما لازم است با نرم افزار های طراحی مانند فتوشاپ و نرم افزار های مشابه آشنا باشید. راه ساده تر همکاری با شخصی متخصص در این زمینه است که ایده پردازی و بخش ظاهری به عهده او باشد و پس از آن شما نتیجه نهایی را پیاده سازی کنید.

طراحی سایت و کد نویسی

در ابتدا شما باید زبان های نشانه گذاری و سمت کاربر را یاد بگیرید و سپس یکی از زبان های سمت سرور را انتخاب کنید، در واقع یادگیری زبان های سمت کاربر الزامی بوده و شما برای موفقیت در مسیر طراحی سایت ملزم به یادگیری این زبان ها هسید. در بین زبان های سمت کاربر در طراحی سایت مهم ترین زبان، زبان نشانه گذاری HTML است. پس اولین مورد که شما باید به آن تسلط داشته باشید زبان HTML است.

 

 از HTML شروع کنید

 اگر به چند سال قبل برگردیم و نگاهی به اولین سایت‌های منتشرشده در وب بیندازیم، می‌بینیم که صفحات آن‌ها تنها از چند المان ساده و ابتدایی تشکیل شده‌اند. از گذشته تا امروز، تکنولوژی‌های مختلفی در جذاب کردن فرآیند طراحی وب تاثیرگذار بوده‌اند، اما شاید ندانید که تمام این تکنولوژی‌ها به زبان HTML منتهی می‌شوند. زبان نشانه گذاری HTML اولین چیزی است که طراحان وب باید یاد بگیرند.

HTML مخفف Hyper Text Markup Language است و در فارسی به آن زبان نشانه‌ گذاری ابرمتن می‌گویند. دقت کنید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشان‌گذاری یا Markup language به حساب می‌آید.از زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان با تگ‌ها کار می‌کند و این تگ‌ها هستند که مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است. در واقع تگ‌ها عناصری هستند که وظایف گوناگونی دارند و با فراخوانی هر کدام کارشان شروع شده و با بستن تگ کارشان تمام می‌شود.HTML اولین قدم در مسیر طراحی سایت است.

بعد سراغ CSS بروید

برای اینکه اجزای صفحه وب سایت شما آرایشی به خود بگیرد باید از css استفاده کرد برای مثال برای اینکه به عنوان نوشته، رنگ و سایز بدهیم نیازمند این زبان خواهیم بود.

 با جاوا اسکریپت کار خود را حرفه‌ای جلوه دهید

بعد از اینکه صفحه‌ی وبتان طراحی شد برای پویاتر شدن آن به این زبان نیازمندیم.برای مثال اگر بخواهیم صفحه‌‌ای دارای موشن گرافی باشد یا منوی کشویی داشته باشیم از این زبان استفاده می‌کنیم.

البته یادگیری این زبان الزامی نیست. می‌توانید به سراغ یادگیری یک زبان سمت سرور بروید و در فرصت مناسب به یادگیری این زبان بپردازید.

یک زبان برنامه نویسی سمت سرور بیاموزید

به کمک زبان سمت سرور اطلاعات بین مرورگر و سرور تبادل می‌شود برای مثال برای ثبت اطلاعات کاربر در دیتابیس از زبان سمت سرور استفاده می‌شود.
در این میان PHP و ASP.NET دو زبان قدرتمند و محبوب در این زمینه هستند که باید بعد از شناخت کامل، یکی از این دو را برای یادگیری انتخاب کنید. ما بنا به دلایلی همچون محبوبیت، سهولت یادگیری، متن باز بودن و… زبان php را به شما معرفی می‌کنیم.

    خانهدرباره ماتماس با ما